Dirigent

Reacties uitgeschakeld voor Dirigent

 

 

Ons koor bestaat uit ongeveer 35 mannen in de leeftijd van 55 tot in de 80 jaar en treedt  veelvuldig op in de regio Utrecht. Ook organiseren wij elk jaar een Shantyfestival in onze woonplaats. We beschikken momenteel over een viertal accordeonisten.
Dit jaar bestaat ons Shantykoor 20 jaar. 

We repeteren 3 keer per maand op de woensdagavond van 20.00-22.00 uur (behalve de 1e woensdag van de maand) bij muziekvereniging Aurora op de Woerd 3A in Driebergen.
Heeft U Interesse? Neem eens een kijkje op www.driemasters.nl of kom naar onze repetitie. Ons repertoire vindt U op onze website.


Profielschets dirigent (m/v)

Ons koor wil met plezier zingen in een ontspannen sfeer en heeft de ambitie om tweestemmig een kwalitatief aantrekkelijk niveau te bereiken. Van de door ons gezochte dirigent wordt verwacht dat hij/zij hier op een plezierige en enthousiaste wijze invulling aan zal geven. Een kritisch/positieve manier van leiding geven aan ons koor en solisten is daar onderdeel van.

De dirigent is eerstverantwoordelijke voor het leiden van en de kwaliteit van de repetities en de uitvoeringen en stuurt daarbij de musici aan. Ook kan de dirigent de stempartijen duidelijk voorzingen en besteedt veel aandacht aan de stemvastheid van de stempartijen.
Is helder in uitleg, bereidt repetities goed voor, heeft humor, is enthousiasme en heeft overwicht. (een goede mix: wel touwtjes in handen maar ook niet te streng).

De dirigent stelt materiaal beschikbaar waarmee de koorleden hun stempartij thuis kunnen oefenen.

De dirigent werkt in nauwe samenwerking met de muziekcommissie aan de kwaliteit en de verdere uitbouw van de “muziekmap” en zoekt in samenspraak met de muziek-commissie naar wegen om de uitvoering van de liedjes te verlevendigen.

Tot slot wordt verwacht dat de dirigent op muzikaal gebied de rol van adviseur van het bestuur vervult.

Wat verder van belang is.

Vergoedingen:     N.o.t.k.  

De maanden juli, augustus en december wordt er niet gerepeteerd. Wel is het mogelijk dat in die maanden een optreden gepland staat