Dirigent

Reacties uitgeschakeld voor Dirigent

Sinds kort geeft  Gerard van Schaik de leiding aan “De Driemasters”.

Hier een Biografie van onze Dirigent.

Mijn naam is Gerard van Schaik en ik ben 57 jaar.

Ik ben woonachtig in Leersum.  Mijn carrière is begonnen als dienstplichtige bij het korps Limburgse Jagers. Als enige niet -zuiderling was ik daar de solo-trompettist. Ik kreeg zo de kans om als beroeps verder te gaan. Eerst volgde ik het conservatorium voor lichte en klassieke muziek en daarna de dirigentenopleiding Hafabra.

Ik speel met mijn eigen band ‘The high society jazzband’ en maakt zijn eigen cd’s. Daarnaast treed ik ook op bij diverse festivals, zoals op de Alpen Gaudi en Schlager Party . “Dit is toch wat ik het liefste doe: het spelen van Duitse schlagers. Daarnaast ga ik met mijn blazerskwartet ‘The chorus line Trumpet ensemble’ en Duo Unique” de boer op. We zijn in te huren voor bedrijfsfeesten en ter opluistering van concerten of kerkdiensten.”

Als muziekdocent geef ik les op de trompet maar ook op andere blaasinstrumenten zoals de bas, bariton, hoorn saxofoon en klarinet en dwarsfluit bij 2 muziekschollen in de omgeving.Wekelijks rij ik het land door om aan zo’n kleine veertig leerlingen les te geven. Ook dirigeer ik het muziekgezelschap Coda uit Amersfoort, Victoria te Bunnik, Blaasensemble EDG uit Ermelo en een leerlingen orkest de Opmaat uit Tiel.

Ik hoop dat ik voor het Shantykoor “de Driemasters” uit Driebergen een aanvulling kan zijn, en ik zal ook proberen om natuurlijk meer stemmig te zingen en de solisten/musici te begeleiden voor dit koor.

Wilt u meer over mij weten, neem dan een kijkje op www.gerardvanschaik.nl