Wie/wat zijn de driemasters

Reacties uitgeschakeld voor Wie/wat zijn de driemasters

“De Driemasters” is een Driebergs Shantykoor, opgericht in februari 2004. Het mannenkoor is ruim 54 leden groot en staat onder leiding van een bevlogen dirigent. We worden begeleid door vier accordeonisten.

We zingen Nederlandse liederen die over de zee, water en het zeemansleven gaan. Ook Engelse en Duitse zeemansliederen staan op ons repertoire.

“De Driemasters” worden veel gevraagd voor optredens in bejaardenhuizen en festivals. En we verzorgen ook optredens tijdens verjaars- en bruiloftspartijen. De programma’s zijn meestal gevuld met koorzang, afgewisseld met liedjes waarbij solisten en koor elkaar afwisselen.

Alle mannen die willen zingen zijn welkom bij “De Driemasters” Samen iets doen is belangrijk voor het koor. Dat komt tot uiting in de gezellige nadronk na elke repetitie. ’s Zomers organiseren wij een barbecue en ’s winters een kerstfeest voor alle koorleden met hun partners en alle vrijwilligers. Een sinds enkele jaren rijdt een groep zangers mee in de carnavals optocht met een zelfgebouwde wagen.