Shantykoor De Driemasters

15 april 2014 | Reageren uitgeschakeld

 

 

IMG_6674

                                        OPTREDEN IN WILLEMSTAD. 10 SEPTEMBER 2017.

==================================================================================

WP_20170903_013

OPTREDEN : ALMERE-HAVEN. 03 SEPTEMBER 2017

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

WP_20170524_20_51_10_Pro

 

  Onze nieuwe Secretaris. Dhr Guus van Betten.

\

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

 

4559610Marc Satijn

 

De Driemasters viert 12,5-jarig jubileum

Van de redactie

AddThis Sharing Buttons

Share to WhatsAppShare to FacebookShare to TwitterShare to LinkedInShare to E-mail

DRIEBERGEN Het is feest bij het Driebergse Shantykoor ‘De Driemasters’. Het gezellige mannenkoor bestaat 12,5 jaar en dat wordt gevierd met de uitgave van een speciale flyer gemaakt door Angelique van Cappelle. Dit jaar werd het jubileum al groots gevierd met het tweede shantyfestival in Driebergen, één van de vele hoogtepunten van het Driebergse koor.

Volgens pr-man Willem van Cappelle en voorzitter Gijs Doornkamp is het de gezelligheid die het koor tot een groot succes maakt. ,,Gezellige liedjes en een biertje op zijn tijd”, aldus Doornkamp, die sinds maart dit jaar voorzitter is van het uit ruim 50 man bestaande koor. ,,Ik zit nu ruim vijf jaar bij het koor, daarvoor was ik ruim achttien jaar  actief bij de carnaval”, aldus de voorzitter, die na een rustige periode toch eens ging kijken bij de shanty. ,,Er zaten zoveel bekenden bij: gezelligheid was de klik. Het was leuk!”

MANNENKOOR Van Cappelle zit op zijn beurt al ruim 12 jaar bij het mannenkoor. ,,In mijn begintijd zat het koor nog in het Duivenhuisje. Ik had een kort optreden gezien tijdens Koninginnedag in 2005 en later nog op vijf mei. Ik ben toen gewoon op ze afgestapt en van het één kwam het ander”, aldus de pr-man. Het koor zelf bestond een half jaar eerder als afgeleide van het Stichts Mannenkoor, die een feest organiseerden waar shanty werd gezongen. Dit bleek een dusdanig succes dat er een heus shantykoor uit voortvloeide.

INSTELLINGEN Het is vooral de gezelligheid die het koor zo succesvol maakt, ongeacht de hoge gemiddelde leeftijd van 63.  ,,We doen leuke dingen en zingen vrolijke liedjes. Gemiddeld doen wij per jaar 33 optredens, waarbij soms met een kleinere groep. Het streven is om twee keer per jaar een gratis optreden te verzorgen bij een lokale instelling”, aldus de mannen.

Een van de hoogtepunten van Van Cappelle was de organisatie van ‘Driebergen Zingt en Swingt’, waarbij vier tot zes koren uit de provincie optraden. ,,Een enorme uitdaging, want er was geen geld. Toch was het vijf jaar lang uitverkocht” , aldus de organisator, die na die vijf jaar een korte pauze inlaste. ,,Na ons tienjarig bestaan volgde een volgende uitdaging: het eerste Shantyfestival in samenwerking met de ondernemersvereniging”, iets wat dit jaar een tweede vervolg kreeg. ,,Er komt in 2018 hoe dan ook weer een festival ergens in Driebergen.”

JOSTIBAND Vorige week woensdag vond er een ander hoogtepunt plaats: een bezoek aan de repetitie van de Jostiband. ,,Omdat er iets mis was gegaan bij het bezoek van een aantal koorleden aan het concert, mochten zij naar een repetitieavond als goedmakertje. Het was geweldig! We hebben zelfs samen ‘café aan de haven’ gespeeld.

Waar er vorige jaaren nog een heuse cd van de Driemasters op de markt werd gebracht, krijgt ook dit een vervolg. ,,We willen volgend jaar een tweede cd uitbrengen, maar zijn nog op zoek naar een studio. Er komen veel bekende en enkele zelf geschreven nummers op te staan.

REPETITIE Op dit moment repeteren de shantyleden op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur op Sparrenheide. ,,We zijn blij met deze nieuwe locatie”, aldus de voorzitter. Meer informatie over het koor, de boekingen en een eventueel lidmaatschap is te vinden op www.driemasters.nl.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

============================================================================================

Als shantykoor ‘De Driemasters’ zingen we Nederlandse zeemansliederen en brengen daarnaast Engelse en Duitse zeemansliederen ten gehoren. We treden, begeleid door enkele accordeonisten, veelvuldig op in de regio Utrecht. Desgevraagd maken we graag een trip naar “verre oorden”. Wij wensen u vast veel kijk- en luisterplezier op onze site “De Driemasters”.